nyhet_mars16

15 Mar Plan 2 till 8 är uthyrda!

Mengus andra fond (Mengus 2011) – har hyrt ut merparten av kontorsbyggnaden kv. Uggleborg 14 på Vasagatan 12 i Stockholm (”SthlmHUB”).

Byggnaden, som inrymmer ca 5 800 kvm uthyrbar area, är uthyrd till fyra välrenommerade företag. Samtliga inflyttningar sker i september/oktober 2016 och hyresavtalen har en löptid på fem till sju år.

Plan 5 – 8 om ca 2 950 kvm förhyrs av det svenska klockföretaget Daniel Wellington
Plan 4 om ca 790 kvm förhyrs av den svenska ekonomikonsultföretaget Meritmind
Plan 3 om ca 840 kvm förhyrs av ett amerikanskt medicintekniskt företag
Plan 2 om ca 750 kvm förhyrs av det finska tandvårdsföretaget Megakliniken

– Det är gynnsamt att kunna erbjuda attraktiva kontorslokaler i en marknad där det är ont om alternativ att välja mellan, säger Hansi Danroth, Senior Partner vid Mengus. Efter att den förra stora hyresgästen, försäkringsbolaget Fora, flyttade ut i maj 2015 har vi totalrenoverat, utökat och hyrt ut en hel byggnad i bästa läge mitt emot Centralstationen – i den just nu mest dynamiska delen av CBD, fortsätter Danroth.

Byggnaden får, i tillägg till moderna tekniska installationer, nya fasadpartier och större fönster mot Vasagatan, utökade våningsplan mot gården och två terrasser varav en längst upp med utsikt över bl a Stadshuset.

– Just nu återstår endast en butik om 194 kvm och ett mindre kontorsplan om 247 kvm att fylla innan huset är 100 % uthyrt, säger Danroth.

Mengus anlitade CBRE som uthyrningskonsult medan det amerikanska företaget, Megakliniken och Meritmind samtliga anlitade Cushman & Wakefield som hyresgästombud.

För ytterligare information kontakta:
Hansi Danroth, Senior Partner, Mengus, 070 – 524 12 70, hansi@mengus.se

Ladda ner pressmeddelandet som PDF